Schoffelen, wieden en verzorgwerk

Momenteel is de tijd dat de tuin meer en meer gevuld raakt. Naast ook de eerste oogsten van de volle grond, betekent dit vooral veel verzorgwerk. Ondanks het meer bedekte weer, is de regen bij ons recent niet heel veel van betekenis geweest. De forse wind zorgde voor een hoge verdampingsfactor, en wat blijft zijn vooral onkruidbuitjes. Kleine neerslaghoeveelheden die slechts de bovengrond nat maken, weinig van betekenis zijn van de gewasgroei maar daarentegen wel zorgen voor de kieming van de onkruidzaden: zogenaamde ‘onkruid-buitjes’.

Kortom: wij schoffelen, wieleggen, aanaarden en wieden waar niet anders meer kan….en dan het liefst met de onkruidkiemen in een zo klein mogelijk stadium. Dan de slagkracht het grootst. Wij hoeven ons momenteel niet te vervelen! Want eerst willen we vakken schoon, voordat de beregeningshaspel weer een ’trek’ mag verzorgen (zo geven we immers niet het onkruid groeikracht).

Onderwijl genieten wij van dreigende luchten afgewisseld met BLAUW, onverwacht soms toch meer regen dan verwacht, windvlagen, vogelzang en de geur van natte aarde en rijpende vlierbloesemschermen.

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Natyra (NL), Aardbei (NL), Watermeloen (ES)
groente Andijvie (HK), Asperge (2e klas NL), Courgette (NL), Prei (HK), Eikebladsla rood (HK), Bosui (HK)
mand volAsperge (2e klas NL), Paksoi (HK), Rabarber (NL), Spinazie (HK), Kastanje champignons (NL), Slamix (HK), Batavia sla groen (HK)
Verwacht
fruitAppel Royal Gala (IT), Sinaasappel Navelina (ES), Abrikoos (IT)
groenteWaspeen (IT), Koolrabi (HK), Paksoi shanghai (HK), Komkommer/sla mix ?, Raapsteel ? (HK), Eikeblad sla groen (HK)
mand volPrei bundel (HK), Courgette (NL), Bloemkool (NL), Zwamboon (NL), Peulen primeur (HK), Sla mix (HK)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo