Sproeien!

ronde foto

De dagen lengen nog in daglicht - nog even tot de langste dag. Nu met de zomerhitte lengen de werkdagen ook fors.

Graag beginnen we vroeg maar we hebben ook het nodige meerwerk. Tevens mogen we de gewassen goed in de gaten houden - deze warmte betekent dat we eigenlijk nu elke dag peulen plukken. De temperaturen maken dat ook gewassen sneller afrijpen (of overstuur gaan). Kortom we lopen wat vaker over de tuin rond. Reden voor een latere meelever en inhoud van het pakket die inderdaad bijgesteld is na een ronde tuin vandaag.

Sproeien, sproeien en sproeien - gelukkig hebben we de haspel met beregeningsboom. Zelfs met wind is het sproeibeeld mooi en de klus is een eenmansjob geworden. De eer en het werk is aan Roel - hij weet inmiddels de in en outs na een seizoen met de combinatie werken. Met beregeningsbuizen hoeven we momenteel niet meer te sjouwen - op een enkele plek na waar we de beregeningsboom niet kunnen inzetten.

Achter de schermen en onder de grond is in het voorjaar ook het nodige werk verricht aan het bewatering/pompsysteem - we hebben immers een eigen bron waaruit het water voor zowel het beregenen en het spoelen van de groentegewassen komt. Saco heeft met zoon Sinne een frequentie regelaar geïnstalleerd - simpel gezegd is op deze wijze de piekbelasting op het systeem afgevlakt, zijn er minder drukverschillen in de tijd en mede hierdoor zorgt dit voor een forse energiebesparing. Mooi meegenomen in een tijd waarin het ene droge seizoen het andere afwisselt. Ondertussen maken we ons ook op voor de open dag ZONDAG 18 juni - welkom!

- Reni -

vierluik
neushoornkever in de houtsnippers - vliegslachtoffer zwaluw (jammer!) - vliegklare kerkuil uit eerste broedsel (inmiddels geringd door Hans) - de eerste larve van de Colorado kever (gelukkig nog maar weinig gevonden 😉 deze zien we liever niet)

Agenda

Zondag 18 juni OPEN DAG op de Hooge Kamp, 11:00 - 16:00

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Pinova (NL), Banaan (PE), Blauwe bes (IT)
groente Prei (HK), Andijvie (HK), Raapsteel (HK), Broccoli (IT), Bosui (HK), Batavia sla groen (HK), Eikebladsla rood (HK)
mand volAsperge 2e klas (NL), Prei (HK), Paprika punt (NL), Batavia sla rood (HK), Aubergine (NL), Komkommer (NL), Slamix (HK), Koolrabi (HK)
Verwacht
fruitAppel Pinova (NL), Aardbei (NL), Watermeloen (ES)
groente Waspeen (IT), Peulen (HK), Paprika punt (NL), Knolvenkel (HK), Paksoi Shanghai (HK), Batavia sla rood (HK), Koolrabi (HK)
mand volCourgette (NL), Peulen (HK), Rabarber (NL), Groenselderij (NL), Eikeblad sla groen (HK), Slamix (HK)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

vierluik

Aardappelveld gereed voor beregening (na machinale onkruidbestrijding van de paden met aanaarders )

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo