Ook een pakket voor jou?

Onze pakketten bezorgen wij bij onze afhaaladressen, een klant bij jou in de buurt die hier de gastvrijheid voor biedt. Op vrijdag bezorgen we in de omgeving van Apeldoorn en op zaterdag in de omgeving van Arnhem.

Zorgen voor het dagelijks maal wordt een genot met het groenteabonnement van de Hooge Kamp. Laat u daarom wekelijks verrassen door de Hooge Kamp, met (h)eerlijke verse groenten uit uw eigen omgeving. Voor een vast bedrag per maand haalt u uw kraak verse pakket elke week af bij een afhaaladres bij u in de buurt.

Kijk hier voor de actuele inhoud. Afhankelijk van het seizoen en het aanbod kunnen hier tot op de woensdag nog wijzigingen in plaats vinden. Als klant krijg je woensdag of donderdagochtend vroeg een bericht met de inhoud van het pakket wat die week voor je klaar staat.

Prijzen met ingang van januari 2023

Hoe krijgt het pakket een prijs?

Ons doel met de pakketten is dat wij jullie voor een groot deel van de week van biologische groente en/of fruit voorzien. Voor een groot deel van het jaar komt deze groente van onze tuin; met name in de winterperiode en het voorjaar/vroege zomer vullen wij aan met groenten van vaste collega-telers in Nederland en in de meest schaarste tijd tevens van collega’s in het buitenland via de biologische groothandel Odin.

Elk groentepakket is jaarrond opgebouwd uit 3 hoofdgroenten, 1 a 2 bijgroenten en een bladgewas. De pakketprijs is de leidraad waarmee we wekelijks een gevarieerde en uitgebalanceerde inhoud samenstellen. De inhoud van het pakket komt daarmee minimaal overeen met de waarde op de markt, waarbij nog als extra's bijkomen de verbinding met de Hooge Kamp als plek (tastbaar & afkomstig uit de regio) en het mee(be)leven.

Onderdeel van het meebeleven is dat wij jullie meenemen in de gevarieerde omstandigheden waarin de inhoud van het pakket tot stand komt. De foto's in de meelever stralen de momenten van vreugde en ook de diversiteit van ons werk uit. En geven een concreet beeld van het zware werk in de hitte of het bikkelen in de kou. Ook delen wij op momenten in de overvloed die de tuin biedt, en vind je een extraatje in het pakket.

Wil je een abonnement of iedere week zelf bepalen?

Alweer meer dan 30 jaar geleden is de Hooge Kamp met abonnementen begonnen. Een manier om de oogst op voorspelbare manier bij een kleine groep van klanten te krijgen. Tijden veranderen, de groep trouwe klanten is gebleven.

In het voorjaar van 2020 zijn we begonnen met de mogelijkheid om losse bestellingen te plaatsen. Er is inmiddels een flinke groep die hier regelmatig gebruik van maakt. Wanneer je bij ons inschrijft kom je in het systeem van losse bestellingen. Je bepaalt per week wat je wilt en rekent direct af.

Ook het abonnement bestaat nog steeds. Er staat dan iedere week een vaste bestelling voor je klaar. Aan het begin van iedere week kun je deze wijzigen. Betalen doe je per maand achteraf via automatische incasso.

Een mail naar info@hoogekamp.nl is voldoende om je losse bestellingen in een abonnement om te zetten. Schrijf in de mail welke bestellingen een vast ritme krijgen. Het kan 1, 2, 3 en 4-wekelijks.

Je bepaalt het elke week zelf, met een abonnement loopt het allemaal wat soepeler.

Groente

In een groentepakket zitten 5 of 6 verschillende groenten en wordt voorzien van inspirerende recepten en wetenswaardigheden rondom het werk op de tuinderij. De filosofie achter de inhoud van de pakketten is dat met de groenten voor een goed deel van de week de borden bij onze klanten gevuld kunnen worden. Onze groente pakketten kennen drie varianten.

Groente groente van het seizoen, bevat bevat elke week drie hoofdgroenten, een of twee bijgroenten en een bladgewas.
Mand vol divers & toegankelijk, onderscheidend van inhoud van pakket groente, bevat 7 à 8 groente.
Groente royaal groente van het seizoen, bevat royale porties gelijk aan pakket groente en een extra (bij)groente(n).
Voorbeelden:
GroenteMand volGroente royaal
voorjaarvoorjaarvoorjaar
800 gr rode biet500 gr zoete bataat 1 kg rode biet
1 stuk paksoi2 stuk knolvenkel1 stuk paksoi royaal
1 stuk krulandijvie150 gr sugarsnap1 stuk krulandijvie
250 gr peulen300 gr NZ spinazie400 gr peulen
2 stuk koolrabi1 stuk courgette500 gr peen
1 krop eikeblad sla 1 krop sla2 stuk koolrabi
1 zakje slamix1 krop eikeblad royaal
300 gr tomaat cocktail
zomerzomerzomer
2 stuk knolvenkel1 stuk paksoi shanghai2 stuk knolvenkel
1 stuk spitskool400 gr snijboon1 stuk spitskool
300 gr cobraboon500 gr prei500 gr cobraboon
300 gr cocktail tomaat2 stuk courgette geel500 gram cocktail tomaat
1 stuk komkommer500 gr waspeen1 stuk komkommer
1 krop ijsbergsla1 koolrabi1 krop ijsbergsla
1 bos salie1 zakje slamix1 bos salie
300 gr tomaat cherry1 stuk groenselderij
winterwinterwinter
500 gr witlof500 gr spruiten800 gr witlof
500 gr boerenkool400 gr prei600 gr boerenkool
700 gr pastinaak1 stuk broccoli900 gr pastinaak
700 gr winterpeen400 gr wortelpeterselie1 kg winterpeen
1 bakje champignons1 stuk little gem sla1 bakje kastanje champignons
1 zakje veldsla1 zakje wintermix1 zakje veldsla
1 stuk paprika rood1 stuk butternut pompoen
500 gr bieten lang

Fruit

Appels, peren & citrusfruit als sinaasappel en mandarijn zijn de basis fruitsoorten. Deze worden afgewisseld met de meer seizoensgebonden soorten zoals druiven, pruimen, meloenen & klein fruit en soorten als banaan, kiwi, avocado, kakifruit en mango.

Het fruit betrekken wij van collega-telers. Boomgaard Twisk in de Flevopolder, onderdeel van Maatschap Twisk als omvangrijk biologisch-dynamisch productiebedrijf , levert ons het jaar rond appels en peren van Nederlandse bodem. Het citrusfruit en warmteminnende fruitsoorten als druiven en meloen, maar ook kiwi, mango en banaan komen van buiten onze landsgrenzen; dit fruit betrekken wij via biologische groothandel Odin/Estafette.

Fruit Bevat elke week drie soorten fruit.
Fruit Nederlands Bevat twee of drie soorten fruit.
Fruit royaal Bevat elke week drie soorten fruit.
Voorbeelden:
FruitFruit NLFruit royaal
zomerzomerzomer
1,0 kg appel Alkmene1,5 kg appel alkmene1,2 kg appel Alkmene
0,4 kg abrikoos0,75 kg pruim0,5 kg pruim
1 bakje aardbei1 stuk meloen
herfstherfstherfst
0,9 kg appel Pinvova1,4 kg appel Pinova1,25 kg appel Pinova
0,7 kg sinaasappel0,8 kg peer Concorde0,75 kg sinaasappel
0,4 kg druiven wit0,75 kg stoofpeer0,5 kg druiven wit
winterwinterwinter
1,25 kg appel Santana0,8 kg appel Santana1,5 kg appel Santana
0,8 kg peer Concorde0,8 kg Pinova1,0 kg peer Concorde
1 stuk granaatappel1,0 kg peer Concorde1 stuk granaatappel

Combi-pakket

het groente-fruitpakket voor het kleine huishouden.

De basis van het pakket vormen groente (in kleine porties) aangevuld met twee soorten fruit. Het pakket bevat elke week drie hoofdgroenten, aangevuld met een of twee bijgroente, een bladgewas en het fruit. Voor het combi pakket klein zijn dit slechts twee of hoofdgroente, een bijgroente, een bladgewas en het fruit. De keuze van de groente en het fruit volgt door het jaar heen het seizoen.

Combi 1‑persoon Bevat elke week vier of vijf soorten groenten en twee soorten fruit.
Combi Bevat elke week vijf of zes soorten groenten en twee soorten fruit.
Voorbeelden:
Combi zomerCombi herfstCombi 1 pp zomer
2 stuk courgette600 gr prei1 bos snijbiet – 1 groenselderij -
800 gr tuinbonen400 gr knolvenkel200 gr tomaat cocktail – 200 gr snijboon
1 bospeen1 stuk spitskool klein1 eikeblad sla groen
300 gr NZ spinazie2 stuk suikermais
1 bos rode bosui1 krop little gem 300 gr appel – 300 gr peer
1 eikeblad sla rood
Combi 1 pp herfst
400 gr appel400 gr appel1 bos raapsteel – 300 gr chioggia biet
300 gr pruimen1 stuk mango1 stuk chinese kool – 1 knolselderij – sla
400 gram appel – 300 gr mandarijn

Aardappelen en uien

Met de levering van uw groente en/of fruit kunt u ook aardappelen of uien mee laten komen. De aardappelen worden geleverd in zakken van 2,5 kg., de uien in zakken van 1,5 kg. Voor de aardappelen is er de keuze uit kruimige of vastkokende aardappelen.

Wanneer u een abonnement heeft en er voor u weer uien en/of aardappelen zijn, wordt dit netjes onder u naam op de afhaallijst vermeldt. Voor zowel aardappelen als uien geldt een dagprijs, deze varieert gedurende het seizoen.

Waar vindt u onze pakketten?

Hoe het werkt

Onze groenten haalt u niet in een winkel, maar bij een afhaaladres. Dit is doorgaans bij een woonadres. Mensen die ons een warm hart toedragen en zo hun steentje bij willen dragen aan de Hooge Kamp.

De groenten worden daar wekelijks op een afgesproken plaats neergezet. Voor het buitengebied van Apeldoorn is dit op donderdagochtend, voor Apeldoorn op vrijdagochtend en voor Arnhem op zaterdagochtend. Ieder afhaaladres heeft haar eigen situatie. Het is voor de mensen daar heel plezierig dat u zich even voorstelt als u de eerste keer groente haalt. U bent daar een beetje te gast.

De groente wordt aangekondigd met een meelever per e-mail: een wekelijks bericht van ons bedrijf. Hierin staan praktische mededelingen rondom de pakketten, met een persoonlijke opsomming wat die week wordt geleverd door ons en een vooruitzicht van de inhoud van de volgende levering, samen met een wijzigingslink hiervoor. Het is ook een bericht met wetenswaardigheden in beeld en tekst rond het werken op de tuinderij. Daarbij is deze geregeld gevuld met verhalen over de groenten, de wijze van bereiden en wisselende recepten als steuntje of inspiratiebron.

Naast de groente of het fruit is er nog een belangrijk punt, de afstreeplijst. Op de afstreeplijst staat uw naam, met daaronder de spullen die voor u zijn gebracht. Neemt u alstublieft het goede mee, en zet een teken op de lijst dat u bent geweest. Dat is handig als er spullen blijven liggen.

Dan is het zo ver dat u uw spullen mee kunt nemen. Gebruikt u daarvoor alstublieft uw eigen spullen. De groene kisten kosten veel geld en hebben wij hard nodig om u van groente te voorzien. Mocht er iets niet kloppen dan is ons verzoek daarover een e-mail te sturen (info@hoogekamp.nl) of met het bedrijf te bellen (055-323 1809). Het antwoordapparaat wordt na de bezorgronde geregeld afgeluisterd. Meestal lukt het ons om in dat weekend de fout te herstellen, anders doen we dat bij de volgende levering.

Proeven in de zomer

De vakantie periode is een mooie tijd om eens iets te proberen. Het is ook de tijd dat het pakket van onze tuin het meest rijk is gevuld. Wij kennen geen komkommertijd.

Wat we van de kranten overnemen is het proefabonnement!

Het proefabonnement wordt 4 maal geleverd en heeft de inhoud van een groentepakket (voor een prijs van € 12,00 ipv normaal € 15,00) of van een combi-pakket (voor een prijs van € 14,00 ipv normaal € 17,00).

Proeven kan tussen 24 juni en 29 september.

Hoe het werkt:

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo